2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Pontokban gazdag hétvége Ausztriában

Klaus Motorsport – Wechselland Rallye, 2015. május 1-2.
Klausz Kristóf – Kecskeméti Balázs, Renault Clio R3

Megtört az átok: szinte hibamentes versenyt zárhatott Ausztriában a Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs. A duó az elmúlt hétvégén az osztrák bajnokság 4. állomásán, a Wechselland Rallyen állt rajthoz, amit nagyszerű eredménnyel zártak. Az RC3 és a 2WD kategóriában is dobogóra állhattak, abszolút értékelésben pedig a 4. pozícióba kormányozták be a Renault Clio R3-ast.

Klausz Kristóf: Szinte majdnem minden simán zajlott a hétvégi Wechselland Rallyen – a pályabejárástól egészen a leintésig. A technika és mi is jól teljesítettünk, a pályák nagyon jó minőségűek voltak, egyetlen nehezítést csak a változó időjárási körülmények jelentettek. Pénteken, illetve a szombati versenynap első körében is vizes aszfalton, esőben kellett autóznunk, de szerencsére a nap második felében kisütött a nap, folyamatosan száradtak fel a pályák, s ez ki is tartott a célig.
A Renault Miskolcon jelentkező műszaki problémáját sikerült orvosolnia a szerviznek az osztrák futamra, így szinte hibamentesen tudtuk teljesíteni a kijelölt gyorsasági szakaszokat. Igazán jó időeredményeket értünk el, nagyon közel voltunk a kategóriatársakhoz, éles csatákat folytattunk le velük. Számomra kicsit meglepő volt, hogy még esőben is hozni tudtuk azt a szintet, mint a többiek, a kellő bátorság és magabiztosság visszatért, így nem maradtunk le tőlük nagyon.
A következő megmérettetés ismét a magyar bajnokságban, a szombathelyi ISEUM Rallye keretein belül vár ránk. A május 15-17-ei rendezvény lesz az első murvás futamunk, és már nagyon várjuk! Most is a Clioval fogunk rajthoz állni, amit az útviszonyoknak megfelelően egy kicsit át kell majd építeni, de ez nem jelent különösebb munkát, hiszen minden verseny után teljesen szétszedik az autót a szervizesek. Miskolcon elkezdtünk egy szerencsésebb szériát, bízom benne, hogy ezt folytatni tudjuk, és problémamentesen, folyamatosan gyorsulva tudunk majd minél több pontot szerezni a bajnokságban.

Kecskeméti Balázs: Végre egy gondmentes verseny! Nagyon jól sikerült számunkra a Wechselland Rallye: az abszolút értékelésben a 4.-ként zártuk a versenyt, míg az RC3 kategóriában a 2., a 2WD mezőnyben pedig a 3. fokára állhattunk fel a dobogónak.
Tavaly jártunk már ezen a helyszínen, így újdonságot nem nagyon tartogatott számunkra. A változó körülmények viszont pikantériát adtak a versenyhétvégének: szakadó esőben és száraz időben egyaránt kellett autóznunk. Ez a futamot könnyebbnek éreztük, mint a korábbi három, osztrák bajnoki fordulót, ami azért lehetett, mert nem volt akkora szintkülönbség egy pályán belül. Több körgyors alkotta a programot, emellett a technikás illetve a tempós, erdős szakaszok is váltogatták egymást, ahová azért bőven kellett a bátorság és a magabiztosság. Az akadályokat azonban jól vettük, büszke vagyok az elért eredményeinkre.
Ezt a lendületet megtartva szeretnénk nekivágni a másfél hét múlva esedékes ISEUM Rallyenak. Úgy gondolom, komoly esélyünk lehet a 2WD kategória megnyerésére, s ezért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni. A szombathelyi pályák nem tartoznak a legnehezebb szakaszok közé, viszont elég régen mentünk murván, így idő kell majd azért ahhoz, hogy felvegyük a körülményekhez igazodó ritmust. Tavalyi és korábbi években kijelölt gyorsaságik is részét képezik majd a mostani futamnak. Én már jártam mindegyiken, de Kristóf még nem, ezért bízom benne, hogy a tapasztalataimmal most is komoly segítséget tudok majd nyújtani neki a jobb1-ből.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…