2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Gyurcsány: nem a DK-n fog múlni a kormányváltás

Gyurcsány Ferenc szerint nem a Demokratikus Koalíción (DK) múlik majd 2018-ben a kormányváltás – erről a párt elnöke a miskolci Vigadóban mintegy négyszáz ember előtt beszélt lakossági fórumon kedden.

A politikus úgy fogalmazott: az országgyűlési képviselői választásig vélhetően kevesebb mint egy év van hátra. Nem a DK-n múlik, hogy új kormánya legyen az országnak – tette hozzá.

Emlékeztetett az elmúlt hétvégi időközi választásokra. Mint mondta, Budapesten, a zuglói városrészben “nagyon-nagyon” győzött a baloldali jelölt, aki “totális vereséget mért a Fidesz jelöltjére”. Ugyanakkor Józsefvárosban ez nem sikerült, mert nem volt összefogás a demokratikus oldalon, megoszlottak a szavazók, pedig “győzhettünk volna ott is” – tette hozzá.

Magyarországnak szüksége van egy tisztességes, Európa-párti, demokratikus kormányra – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Mint mondta: ember nincs hiba nélkül, a politikus is tévedhet, ugyanakkor esküje, tisztessége, becsülete és hűsége a hazájáé.

Szólt arról: azt akarja, hogy Magyarország szabad legyen.

Orbán Viktor kormányfőt bírálva azt mondta: az az ember lett leginkább “oroszbarát”, aki a rendszerváltás kezdetén a legélesebben oroszellenes volt.

Szerinte a miniszterelnök nem ura a saját akaratának, “azt feltételezem, hogy a miniszterelnök zsarolható helyzetben van”. A kormányfő “nem önöket képviseli, hanem Oroszországnak nyit utat Európa irányba” – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében elszámította magát, a lépéssel már saját választótáborát is megosztotta. Mint mondta: Orbán Viktor ellenségeket kreál magának, ilyenek a migránsok, a civilek, a CEU vagy Soros György, mert szeret háborúzni. Pedig az emberek békét akarnak – jelentette ki a DK elnöke.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek