2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Fórumsorozat indul Borsodban az élhető településekért

„Rend a lelke mindennek” címmel fórumsorozatot indít Borsod-Abaúj-Zemplénben a Jobbik és az Érpataki Modell Országos Hálózata. Erről Jakab Péter, a párt megyei alelnöke és Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere számolt be a sajtónak pénteken, Miskolcon. Az előadássorozat célja, módszertant kínálni ahhoz, hogy minél több településen érvényre jusson a ma még hiányzó köz-, jog- és létbiztonság.

Jakab Péter szerint az elmúlt 22 évben a hatóságok magukra hagyták a törvénytisztelő állampolgárokat a bűnözőkkel szemben. Kiemelte, a Jobbik által kidolgozott átfogó rendvédelmi koncepcióval rövid időn belül helyreállítható lenne a törvényesség, ugyanakkor Borsod már most is a 24. órában van. Cselekedni kell, nincs idő arra várni, mikor válik a Jobbik kormányzó erővé, mondta a politikus.

„Jelenleg az érpataki modell az egyetlen módszer, amellyel akár kétharmados kormányzati ellenszélben is kézzelfogható eredményt lehet elérni. Ezért döntöttünk úgy Orosz Mihály Zoltánnal, fórumsorozaton ismertetjük meg a borsodiakat azzal a módszertannal, amellyel akár már most is elkezdhetik a rendteremtést a saját településeiken” – fogalmazott az alelnök.

Érpatakot néhány éve még vérpataknak gúnyolták a súlyos közbiztonsági problémák miatt, mára azonban Magyarország mintatelepülése lett. Ezt már Orosz Mihály Zoltán polgármester mondta. Megjegyezte, 2002 és 2005 között hasonló állapotok uralkodtak Érpatakon is, mint ma a legtöbb borsodi településen: az emberek menekültek, a házaikat akár féláron is eladták. Mára sikerült meggyógyítani a települést, ez pedig üzenet a borsodi falvaknak, városoknak: van kiút a jelenlegi helyzetből. Fontos, hogy a helyes diagnózishoz, megfelelő terápiát rendeljünk, és azt tűzön-vízen át végigvigyük, legyen az sokszor akár fájdalmas is, tette hozzá.

Hangsúlyozta, ha az adott település vezetői összefognak, és kellő elhivatottsággal rendelkeznek, a problémák gyorsan orvosolhatóak, ha pedig erre nem hajlandóak, a helyi civileknek és most már a Jobbiknak kell felvállalnia küzdelmet. Ennek részeként kulcsfontosságú a hatóságok munkájának ellenőrzése. Mint mondta, ha a hatóságok a törvény erejével lépnek fel a törvényesség helyreállításáért, támogatni kell őket, ha viszont erre nem hajlandóak, feljelentésekkel kell őket rákényszeríteni a törvényes rend megkövetelésére.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…