2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Fidesz: Korózs Lajos ma is reménytelenül ígérget és hazudik a miskolciak szemébe

A miskolci családok és nyugdíjasok nem kérnek többet a Gyurcsány-korszakból és az olyan hazug alakokból, mint Korózs Lajos, aki a Gyurcsány-korszak szociális és családügyi államtitkáraként szószólója volt a megszorításoknak. Korózs Lajos egyike volt azoknak, akik egy hang nélkül végrehajtották a Gyurcsány-programot, a sorozatos megszorításokkal a létbizonytalanság szélére sodorták a családokat és nyugdíjasok százezreit. Ha rajtuk múlna, ma is ők húznák a rövidebbet.
Korózs Lajos, a Gyurcsány-kormány szociális államtitkáraként személyesen irányította a magyar családokat és nyugdíjasokat sújtó megszorításokat. Tizenötször emelték a rezsit, csökkentették a nyugdíjakat, a béreket, a családtámogatásokat, megszüntették az otthonteremtési támogatásokat, a családi adókedvezményt, negyedmillió embert tettek munkanélkülivé és közel egymillió családot taszítottak devizahitelbe. A nyugdíjasoktól egy tollvonással elvettek egy havi nyugdíjat és bevezették a vizitdíjat. Ha rajtuk múlt volna, ma vizitdíjat és kórházi napidíjat is fizetnének a nyugdíjasok, és ma már nyugdíjadó is lenne.  Ennek hatályba lépését a Fidesz akadályozta meg.
A baloldalon sem a szereplők, sem a program nem változott. Reménytelen emberek reménytelen ígéretekkel, de jól tudjuk, hogy Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, Korózs és Bokros Lajos ma is mind megszorításokat akarnak. Egy újabb Gyurcsány-korszak ma még nagyobb veszélyt jelentene a nyugdíjasok számára  is, hiszen Gyurcsány Ferenc még az állami nyugdíjat is eltörölné. Teljesen mindegy mit ígérgetnek a miskolci családoknak, soha egyetlen ígéretüket sem teljesítették nekik, sőt a homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták annak, amit ígértek.
Ma Magyarország jobban teljesít a nyugdíjasok megbecsülésében és a családok terheinek csökkentésében is.  Teljesítettük 2010-ben tett vállalásunkat, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, 2013-ban infláció fölötti, idén január 1-jével inflációkövető 2,4%-os nyugdíjemelést hajtottunk végre. A nyugdíj többet ér a rekord alacsony inflációnak és a rezsicsökkentésnek is köszönhetően. A munkavállalók és családok megélhetését ma alacsony adókulcs, családi adókedvezmény, kiskeresetűek adócsökkentése, gyed-extra és rezsicsökkentés segíti. Idén a harmadik rezsicsökkentéssel tovább segítjük az itt élő nyugdíjasok és családok megélhetését.
Fidesz Miskolc


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…