2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Összeházasodott a Legfelsőbb Bíróságon pert nyerő szcientológus pár Londonban

Összeházasodott a Legfelsőbb Bíróságon pert nyerő szcientológus pár Londonban

Egy héttel ezelőtt kötött házasságot Louisa Hodkin és Alessandro Calcioli egy Szcientológia kápolnában, Londonban.

A Legfelsőbb Bíróságon pert nyerő pár házasságot kötött a Szcientológia Egyház egy kápolnájában, Londonban.

Louisa Hodkin jogi pert indított, miután a tisztviselők nem voltak hajlandóak a Szcientológia Egyház kápolnáját az ő és vőlegénye Alessandro Calcioli házasságkötési helyeként bejegyezni.

Decemberben a Legfelsőbb Bíróság öt bírája úgy rendelkezett, hogy az egyház „vallásgyakorlati találkozóhely”.

Az esküvő után a férj, Calcioli azt mondta, nem hitte volna, hogy ez a nap bekövetkezik.

A házaspár helyi idő szerint délután 3 órakor hagyta el a kápolnát.

Hodkin büszke rá, hogy jogi győzelmük véget vetett az „egyenlőtlenségnek”.

A kápolnát, mint házasságkötő helyet eredetileg a Legfelsőbb Bíróság egy 1970-es rendelete alapján utasították el, amely kimondta, hogy a Szcientológia szolgáltatások nem számítanak „istentiszteletnek”.

Hodkin erre azzal érvelt, hogy az 1970-es ítélet már nem alkalmazható, mert a szcientológus hittételek és szolgáltatások fejlődtek az elmúlt négy évtizedben.

Azt mondta a szolgáltatások „a vallásgyakorlatok közé tartoznak”, majd a buddhizmushoz és a dzsainizmushoz hasonlította a Szcientológiát.

Ez volt az első ilyen szertartás, amelyet a londoni kápolnában tartottak meg. Hodkin és Calcioli, akik mindketten 25 évesek, elmondták: „Hosszú, öt éves küzdelem volt, hogy érvényre juttassuk ezt az egyszerű szabadságjogot – a jogot, hogy a saját egyházunkban házasodhassunk össze, a saját vallásunk rítusainak és szokásainak megfelelő szertartással, a saját baráti és családi körünk jelenlétében.

Nagy örömünkre szolgál, és büszkék vagyunk arra, hogy a győzelmünk az egyenlőtlenség és igazságtalanság végét jelenti, nem csak a Szcientológusok, hanem minden más vallás tagjai számára is – mivel a Legfelsőbb Bíróság most már egyértelmű meghatározást adott arról, hogy mi a vallás, amire korábban nem volt meghatározás az angol jogban.”

„Örömünkre szolgál, hogy Louisa és Alessandro most már a saját egyházukban kelhettek egybe, a családjuk és a többi hívő körében. Szépen elegyengették az utat a többi szcientológus pár előtt.” – nyilatkozta a Szcientológia Egyház szóvivője.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek