2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Fidesz-KDNP: országos szinten is leszerepelt politikusok jelentkeztek be Miskolc vezetésére

Fidesz-KDNP: országos szinten is leszerepelt politikusok jelentkeztek be Miskolc vezetésére

A Fidesz-KDNP véleménye szerint egy szerdai sajtótájékoztatón a saját pártjukban is teljesen a perifériára szorult, nem egyszer már helyi és országos szinten is többször leszerepelt, magukat baloldalinak mondó politikusok jelentkeztek be újra Miskolc vezetésére – mindezt Soós Attila, a kormánypártok miskolci frakciójának szóvivője közölte az MTI-vel. A politikus arra reagált, hogy a független polgármester-jelölt, Pásztor Albert sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatták az őt támogató pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció valamint az Együtt-PM miskolci szervezetének közös önkormányzati képviselőjelöltjeit is.

Soós Attila úgy fogalmaz: a sajtóeseményen hangzott el, hogy a “Gyurcsány által támogatott” Pásztor Albert a képviselők évenkénti vagyongyarapodását is vizsgálná, miközben ezt már jó két évtizede törvény szabályozza. A Fidesz-KDNP nevében azt javasolta, hogy akkor világítsák át “a miskolci belvárosban palotát építő” egykori MSZP-s alpolgármestert és jelenlegi képviselőt, Mokrai Mihály valamint Simon Gábor volt MSZP-s parlamenti képviselőt.

A közleményben leszögezi: “Miskolcnak ma arra van szüksége”, hogy folytatódjon Kriza Ákos polgármester és a Fidesz-KDNP következetes várospolitikája, az, amelyik három év alatt rendbe tette a város gazdaságát, eltüntette adósságait. Miskolcnak ma arra van szüksége, hogy az aktív kormányzati segítséget kiharcolva, a Takatához hasonló óriás befektetők érkezzenek – teszi hozzá. A városnak erős kis- és középvállalkozásokra és még több munkahelyre, még kevesebb munkanélkülire van szüksége és arra, hogy a “fészekrakóktól megtisztított” lakótelepeken, a nyomortelepektől megszabadított városban, biztonságban élhessék az emberek mindennapjaikat – hangsúlyozza.

Miskolcnak ma semmi szüksége a várost adósságcsapdába lökő MSZP-re, Gyurcsány Ferencre és más politikai kísértetekre – zárja a közleményt.

Pásztor Albert független polgármesterjelölt szerdán, az avasi kilátóban tartott sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta: “Miskolcot vissza kell adni a miskolciaknak”. Úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy nincs még egy olyan nagyváros Magyarországon, amely annyira vágyna a sikerre, mint Miskolc. Véleménye szerint Miskolc megérdemli a sikert, “megszenvedett érte”.

A sajtótájékoztatóra reagálva Szigetvári Viktor ügyvezető társelnök az MTI-nek azt nyilatkozta: az Együtt – A Korszakváltók Pártja támogatja miskolci tagjait, de továbbra sem támogatja Pásztor Albert polgármester-jelöltségét. A politikus azt mondta, hogy a volt rendőrkapitány továbbra sem mutatott be olyan programot, amelyik számukra elfogadható lenne, egyúttal problémásnak nevezte, hogy Pásztor Albert támogatja a vajdarendszert.

Hangsúlyozta, hogy az országgyűlési kampány során Miskolcon az Együtt egy a békés együttélésről és szóló programmal állt elő.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek