2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Feljelentéseket tesz a DK a Századvég-botrány kapcsán

Egy interjúban Mellár Tamás, aki 2010-től egy évig volt a Századvég kutatási igazgatója, köztörvényes bűncselekmények elkövetésével vádolta meg a kormányközeli intézetet. A korábban fideszes önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Mellár azt mondta: a Századvég különböző minisztériumoktól érkező megbízásai mögött nem áll érdemi munka, az intézet a kormány kifizetőhelyeként és pénzmosodájaként működik. “A minisztérium utalja a pénzt, én aláírom, s a miniszterelnök tanácsadói fölveszik nálunk a nagy pénzt, miközben nem végeznek érdemi munkát,” mondta Mellár.

A Demokratikus Koalíció korábban többször felhívta a figyelmet arra, hogy a Századvég a korrupt Orbán-kormány közpénzszivattyújának része, milliárdok jutnak el a rezsim “agytrösztjéhez.” Tekintettel arra, hogy Mellár Tamás közszereplő, aki nyilván előre megfontolta, mit mond korábbi munkahelyéről, így a pénzmosodáról is részletes információkkal rendelkezhet, ezért a Demokratikus Koalíció bejelentést tesz a NAV Nyomozóhivatalánál adócsalás gyanúja miatt, hűtlen kezelést gyanúja miatt feljelentést a “teljesítéseket” igazoló minisztériumok ellen, és a Századvég ellen orgazdaság gyanúja miatt.

Az embereknek tudniuk kell, milyen megbízásokat adott az Orbán-rezsim csak azért a Századvégnek, hogy pénzeket utalhasson, el nem végzett, csak papíron létező munkáért. A nyomozás derítse ki, mekkora összegekről van szó, kik és mennyiért készítették a “tanulmányokat” az adófizetők pénzéből.

Kakuk György elnökségi tag
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek