2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Félelem és reszketés a választási irodában

Az aláírásgyűjtés még csak egy hét múlva kezdődik, de már az ajánlóívek megszerzése előtt a nemzeti együttműködés rendszerének mocsarában kell előretörnünk. Ma reggel az egyik választási iroda a minisztérium által kiadott formanyomtatványt hibásnak kiáltotta ki, amit persze nekünk kellene megoldanunk a minisztérium helyett. A 4K! alelnöke, dr. Salha Omár jogász a Van kire szavazni blogon így foglalta össze a történteket:

„Az ajánlóíveket, amelyekre az aláírást kell gyűjteni a jelöltállításhoz (a kopogtatócédula helyett) egy formanyomtatványon kell igényelni. Ezt a formanyomtatványt az illetékes minisztérium adja ki. A szombati programbemutatónkon ki is töltöttük a jelöltekkel a papírokat, mert hiába csak egy hét múlva adják ki az ajánlóíveket, valahogy az volt az érzésünk, hogy kell egy hét majd arra, hogy a helyi választási irodák elvégezzék feladatukat. Nem ma kezdtük a NER ellen.

Ma reggel azonban amikor egyik jelöltünk leadta az igénylést a helyi választási irodában, közölték vele, hogy a nyomtatvány hibás, ki kell egészíteni. Szerintük nem derül ki a nyomtatványról, hogy a pártelnök, aki aláírta valóban pártelnök-e, és egyáltalán ki jogosult a párt képviseletére. Mindez azért, mert a nyomtatványon nem szerepel semmi azonosító adat, név, lakcím, bármi, csak a párt képviselőjének aláírását kérik. Azonosítani csak a helyi jelöltet lehet belőle.”

A minisztérium hibáját azonban – a helyi választási irodák szerint – nekünk kell kijavítanunk.

„Azt a feladatot kaptuk, hogy egészítsük ki a nyomtatványt egy újabb papírral, amire ezeket már ráírjuk. WTF? A nyomtatvány hibás, egészítsük ki? Egy kis időbe bele fog telni, amíg kiküldözgetjük mindenhova ezeket a kiegészítéseket Budapestről.” – írta Salha Omár.

„Még jó, hogy a másfél éves pártbejegyzési eljárás megtanított minket arra, hogy a Fidesz minisztériumai a Fidesz törvényeit sem képesek normálisan betartani és egy héttel előbb kezdtük a hivatali harcot. Ha ez mondjuk pénteken derül ki, akkor értékes napokat veszítettünk volna az aláírásgyűjtés két hetéből.

Biztos csak figyelmetlenek voltak a minisztériumban, és még véletlenül sem bürokratikus akadályokat akarnak görgetni elénk.” – zárta írását a 4K! alelnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek