2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Narancsdiktatúra – A miskolci városvezetés a bírói ítéletet sem hajtja végre

Hiába nyert jogerősen pert Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője Miskolc jegyzője ellen, Csiszár Miklós az ítélet ellenére sem adta ki a képviselő által kért közérdekű adatokat Miskolc-Lyukóvölgyről. Minderről Jakab Péter számolt be hétfői sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, több mint egy évvel ezelőtt fordult közérdekű adatkéréssel Miskolc jegyzője felé azt tudakolva, mennyi lakásfenntartási támogatást fizetett ki az elmúlt öt évben a szocialista majd a fideszes városvezetés egy olyan lyukói utcában, ahol egyetlen egy lakás sincs. Miután a jegyző megtagadta az adatok kiadását a képviselő bírósághoz fordult, mely neki adva igazat kötelezte Csiszár Miklóst a birtokában lévő közérdekű adatok kiadására. Jakab Péter jelezte, a jogerős ítéletet mind a mai napig nem hajtotta végre „Kriza Ákos jobbkeze”, ami azt jelenti, hogy a kért adatok jogellenes eltitkolásával a hivatalvezető több mint egy éve akadályozza sikeresen képviselői munkáját.

Jakab Péter felhívta a figyelmet: egy jegyzőnek nem az a feladata, hogy akár bűncselekmény elkövetése árán is a Fideszt védje, hanem az hogy megőrizze a törvényességet. Miskolcon azonban ma úgy tűnik, a kormánypárt érdekei felülírják a törvényeket is, vélhetően azért, mert a kért adatok újabb jogsértésekről rántanák le a leplet, amellyel a mélyigénytelen rétegek felelőtlen, jogtalan és értelmetlen támogatási gyakorlatát takargatják.

A politikus jelezte, az ügy nem maradhat következmények nélkül, ezért feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen közérdekű adattal való visszaélés miatt, egyúttal bírói végrehajtást kezdeményez az információk megszerzése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…