2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Pekingben ülésezik a kínai-magyar gazdasági vegyes bizottság

Pekingben ülésezik a kínai-magyar gazdasági vegyes bizottság

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán kezdődő hivatalos látogatása előtt kétnapos ülést kezdett hétfőn Pekingben a kínai-magyar gazdasági vegyesbizottság. A bizottság két társelnöke Csung San, kereskedelmi miniszter-helyettes, és Szijjártó Péter kormánybiztos elsősorban a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok további élénkítéséről tárgyal – tájékoztatta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkársága az MTI-t hétfőn.

A tájékoztatás szerint az immár tizennyolcadik ülés során a magyar kormány képviselői a hazai innovációs és befektetési projektekre is fel kívánják hívni a kínai szakmai és pénzügyi befektetők figyelmét, az agrárium, az informatika, a biotechnológia, a megújuló energiaforrások, és a turisztika területén. Tárgyalópartnereiknek bemutatják a magyarországi befektetési környezetet, és az ipari parkok kínálata lehetőségeket is.

„A kormány Keleti Nyitás stratégiájának egyik fő pillére a Kínával való gazdasági kapcsolatok további fejlesztése. Ezért is fontos, hogy már az év elején tárgyalásokat tudunk folytatni a kínai kormánnyal a kereskedelmi forgalom további növelésének módjairól.” – tájékoztatta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az MTI-t.

A kormánybiztos az ülést követően Vang Csao külügyminiszter-helyettessel találkozik, valamint fejlesztési banki projektekről folytat tárgyalásokat.

Magyarország tavaly is növelni tudta a Kínába irányuló exportját. 2013 első tizenegy hónapjában az export 10 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához mérten, míg a teljes termékforgalom 3 százalékkal nőtt.

Orbán Viktor, miniszterelnök a gazdasági vegyes bizottság ülését követően szerdán és csütörtökön tesz hivatalos látogatást a kínai fővárosban.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…