2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Egyre csak növekszik a szegénység

Sajnos hazánkban egyre többen vannak, akik nagyon szerény körülmények között élnek. A mindennapi megélhetésüket is alig tudják biztosítani, és a legelszomorítóbb, hogy a gyermekszegénység eléri a 25 százalékot. A gyermekek reformétkeztetése jelentős problémát okozott, mert azok a gyerekek, akik csak a menzán tudtak jóllakni, most sokszor nem eszik meg az íztelen ételeket, így éhesek maradnak. Az alultáplált, sokszor éhező gyermekeknek az iskolai teljesítménye is romolhat, és egészségi állapotuk is elszomorító. Ezeket figyelembe kéne vennie a kormánynak, és változtatni kell a hibás szabályozásokon.

A kormány felelőssége ez az egyre romló helyzet, hiszen nem a bankokat vagy a már óriási vagyonnal rendelkező haverokat kéne támogatni, hanem elérni azt, hogy mindenki számára élhető legyen országunk. Az alacsony bérek miatt – hiába a rezsicsökkentés hangoztatása – sokak számára a számlák kifizetése sem megoldható. Az elkeseredett, megélhetéssel küzdők egy jelentős része már választ adott az elmúlt évek arrogáns és urizáló politikájára, és elhagyta ezt az országot.

A Jobbik elkötelezett annak érdekében, hogy itthon teremtsen olyan munkahelyeket, amelyekből tisztességesen meg lehet élni. Fontosnak tartjuk, hogy mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy értékteremtő munkát tudjon végezni, és hogy az, aki dolgozik, meg is tudjon élni a munkájáért kapott fizetéséből.

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…