2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kárpát-medencei tanulmányi versenyt hirdet a Jobbik IT

A Jobbik Ifjúsági Tagozat és a Jobbik Magyarországért Alapítvány ebben a tanévben is kiírja hagyományos tanulmányi versenyét a Kárpát-medencei középiskolások és a felsőoktatásban tanulók számára. A verseny kiírásának célja olyan kérdések megjelenítése, amelyekkel mindenapjainkban aktuálisan szembesülhetünk, és amelyek lehetőséget nyújtanak a nemzettudat megerősítésére, valamint az értékelvű gondolkodás elsajátítására. Ezt szolgálják a választott témák is. Az idei évben a diákok az alábbi témakörben adhatnak be pályázatot a verseny során:

Középiskolások diákok: „Én itthon maradok” (Reményik Sándor) – A hazához való ragaszkodás, az itthoni boldogulás választásának példája irodalmi műveken keresztül
Felsőoktatási hallgatóknak: Az európai kultúra identitása és jövője

Mindkét téma egyaránt aktualitást élvez napjainkban, hiszen sajnos a fiatalok nagy száma hagyja el Magyarországot, és dönt úgy, hogy külföldön próbál szerencsét, illetve általánosan tapasztalható az európai identitás válsága és útkeresése. Ezért fontosnak tartjuk, hogy azok a diákok, akik részt vesznek ebben az egész Kárpát-medencére kiterjedő megmérettetésben, egyrészt saját, személyes meglátásaikkal, érzéseikkel fejtsék ki a hazához való kötődés és az itthoni boldogulás kapcsán gondolataikat, másrészt irodalmi műveken keresztül megismerjék azokat az előttünk álló példákat, akik hazaszeretetükről tanúbizonyságot téve szülőföldjükön folytatták megpróbáltatásaikat. Ugyanígy fontos, hogy újra felfedezzük európai gyökereinket, és megleljük azokat a kulturális alapokat, amelyek Európa jövőjének zálogai lehetnek.

A két témának megfelelően ezúttal is közismert személyek segítik majd a döntőben zsűritagként a szervezők munkáját. Az írásos pályázat alapján a végső megmérettetésig eljutó diákok értékes könyvjutalmat és egyéb nyereményeket kapnak, ezen felül mindkét kategóriában a győztes 50, a második helyezett 30, a harmadik pedig 20 ezer forint pénzjutalomban részesül.

További, részletes információk a www.jobbikit.hu/tanulmanyiverseny oldalon olvashatók. A pályázat plakát letölthető http://bit.ly/1Gkk1d1 címről.

Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek