2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Dubicsányból gondozzák Miskolc parkjait

Miközben van a városnak egy Városgazda nevű parkgondozó cége. A miskolci útburkolati jeleket mikóházi cég festi.

Egy mikóházi cég festheti az útburkolati jeleket Miskolcon 20 millióért, egy dubicsányi cég pedig a város parkjainak gondozását végezheti el 24,8 millióért. Ez utóbbi társaság úgy nyerte el meghívásos közbeszerzésen a munkát, hogy Miskolcnak évtizedek óta működik egy olyan önkormányzati cége, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., melyet direkt ilyen feladatok elvégzésére hoztak létre.

Minderről Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője beszélt csütörtökön Miskolcon, folytatva az elmúlt héten megkezdett, százmilliókat visznek el Miskolcról címet viselő sajtótájékoztató-sorozatát.

Összesen több mint félmilliárd forint értékben egy budapesti, egy kaposvári, egy pécsi, egy ürömi és egy zalaegerszegi cég, illetve egy győri egyéni vállalkozó nyerte azokat a miskolci önkormányzat által kiírt közbeszerzéseket, amelyekről Földesi Norbert a múlt héten számolt be sajtótájékoztatón. A szocialisták miskolci frakcióvezetője összesen 7 darab közbeszerzés eredményét ismertette akkor, ezek kivétel nélkül a tapolcai medenceépítéshez köthető beruházások voltak. Földesi az elmúlt héten azt követelte a városvezetéstől, hogy az összes Miskolc, vagy a város cégei által kiírt közbeszerzés eredményét hozzák nyilvánosságra a Miskolci Naplóban, hadd lássák a miskolciak, mennyire fontos a Fidesznek a miskolci cégek helyzetbe hozása.

Ez „természetesen” nem történt meg, ezért Földesi csütörtökön folytatta az esetek ismertetését, a Közbeszerzési Értesítőben megjelentek alapján.

Szerinte egészen egyszerűen felháborító, ahogyan a városvezetés a közpénzekkel gazdálkodik, s az is, hogy a munkanélküliséggel, kilátástalansággal küzdő városban működő cégek helyett szinte kizárólag más városokban működő, ott adót fizető cégeket bíznak meg miskolci munkákkal.

Igaz ugyan, hogy néha-néha miskolci cégek is kapnak munkát a várostól, de ez nagyon ritka, ráadásul a legtöbb esetben ezek a miskolci cégek „az alvállalkozók alvállalkozói”, noha korábban, például a szocialista városvezetés idején még fővállalkozóként is kaptak megbízásokat, – írja az eszakonline.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum