2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Kriza Ákos: Miskolcon folytatódik a nyomortelep-felszámolás

 A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke valótlanul állítja, hogy megállapodtak Miskolc polgármesterével abban, hogy legalább két hónapra felfüggesztik a kilakoltatásokat Miskolcon. Szintén valótlanul állítja Váradi Gábor elnök azt, hogy megállapodás született arról is, hogy az úgynevezett számozott utcákban lakóknak csak miskolci lakóhelyet ajánl fel a város. Ezzel szemben a valóság az, hogy semmiféle megállapodás nem született a roma vezető és Miskolc polgármestere között. Sőt a mai tárgyaláson immár két államtitkár jelenlétében is leszögeztem: Miskolcon minden csak a jogszabályok és a városi rendeletek betartása mellett történhet a nyomornegyedek felszámolása kapcsán.

A mai egyeztetésen, amelyre a cigány kisebbségi vezető hivatkozik, mindössze annyi történt, hogy a nyomortelepek felszámolásának eljárásába a Máltai Szeretetszolgálat mediátor szerepet vállalt, amit mindkét fél üdvözölt. Ennyi.

A nyomornegyed-felszámolások ügyében nem hátrál meg a városvezetés.

A Belügyminisztériumban megtartott egyeztetésen egyébként részt vett még Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és munkatársaik, valamint Vecsei Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke is.

A tény tehát az, hogy Miskolcon tovább folytatódik a nyomornegyed-felszámolás.

– Dr. Kriza Ákos, Miskolc M.J.Város polgármestere –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum