2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Drága házibulit rendeznek a fideszesek

120 perc alatt annyit költ a magyar kormány, mint egy tízezres város egy teljes év alatt, hiszen ennyit emészt fel az a parádé, amit a vizes vb megnyitó ünnepségeként terveznek. Úgy látszik, a luxusszállodákhoz, helikopterezéshez szokott fideszeseknek 4 milliárd forint a legkisebb egység, amit el tudnak képzelni, ha saját magukról van szó. Nemcsak a megnyitó ünnepség kerül ennyibe, de – mint emlékezetes – a Miniszterelnökség Várba költözésének szobánkénti kialakítása is.

Ugyanakkor elképesztő arroganciának tartjuk, hogy pár száz kiváltságost leszámítva mindenki mást kirekesztenek a szervezők, és így az érdeklődők legfeljebb csak képernyőn keresztül kísérhetik nyomon az eseményeket. Ha már a rendezvényre milliárdokat költ a kormány az adófizetők pénzéből, talán érdemes lett volna úgy megszervezni azt, hogy pont a magyar népet ne rekesszék ki belőle.

Egyetértünk Demcsák háziasszonnyal: „ez mindannyiunk számára nagyon fontos világesemény”. Épp ezért felszólítjuk a kormányt, hogy tegye lehetővé minden hazai médium számára, hogy szabadon dolgozhassanak a vb helyszínein, hogy ezáltal is minél több embert tudjanak tájékoztatni. Felszólítjuk továbbá arra is a kormányt, hogy adjon pontos elszámolást minden egyes fillérről, amit a rendezvények lebonyolítására költ. A vb nem fideszes házibuli, hanem egész Magyarország sportünnepe.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…