2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Zöldebb Földet!

„A Földet nem nagyszüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – ez az indián mondás a környezetvédelmi mozgalmak, köztük az idén már 44 éves Föld Napja mozgalom legismertebb szlogenje. A mozgalom célja a fejlődés fenntarthatóvá tétele, a természeti környezet megóvása. Magyarország az elsők között, 1990-ben csatlakozott a mozgalomhoz, amikor az világméretűvé vált.
Ehhez képest ma, negyedszázaddal később Magyarországnak olyan kormánya van, amely gátlástalanul pusztítja azt, amit unokáinktól kölcsönvettünk. A háztartási költségeket nem az energiafelhasználás csökkentésével, a megújuló energiák felhasználásának támogatásával, hanem az egyébként gazdaságilag is fenntarthatatlan rezsiblöffel igyekszik átmenetileg mérsékelni, ami éppen az energiapazarlásra, és ezzel a környezet fokozott károsítására ösztönöz. Remélt rövidtávú pénzügyi előnyökért atomerőművet vásárol Putyin Oroszországától, holott meglehet, hogy az így drágán és súlyos környezeti kockázatokkal megtermelt energiára hazánknak nem is lesz szüksége.

A Demokratikus Koalíció április 22, a Föld Napja alkalmából megerősíti: a kormánnyal szemben a jövő, unokáink és a Föld pártján áll. Európai választási programja értelmében EU-s támogatást igénybe véve egymillió magyar háztartást kíván fölszerelni az energiaellátást ingyenesen biztosító, a környezetet nem károsító nap- és szélerőművel.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…