2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Varga marasztalja Vidát – egy korrupt kormány mindennapjai

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta az ATV Szabad szemmel című műsorában, hogy nem merült fel olyan kifogás, ami Vida Ildikó leváltását indokolná. A korrupciós bűncselekményekben való érintettség gyanúja és az emiatt bekövetkező Amerikából történő kitiltás tehát nem elegendő “kifogás” egy ország adóelnöke ellen.

Orbán Viktor beismerése után – miszerint valóban ő dönt a győztes pályázatokról – Varga Mihály sem talált semmi kivetnivalót a Fidesz hitvallásává vált korrupcióban. A tisztességes magyar adófizetők pénzét így továbbra is egy olyan ember kezelheti, aki korrupciógyanú miatt be sem teheti a lábát az Egyesült Államokba. A korrupt kormány adóelnökének személye eközben súlyos mértékben rombolja az adófizetési morált és kérdőjelezi meg alapjaiban a magyar adóhatóság tisztaságát és megbízhatóságát.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy a nemzetgazdasági miniszter szerint a helyén maradhat egy Amerikából korrupciógyanú miatt kitiltott adóelnök. A DK szerint Vida Ildikó marasztalása és Orbán Viktor tegnap tett beismerése összefügg: a Fidesz most már bevallottan egy korrupt maffiakormányként működik. A DK szerint ezt a kormány csak úgy tudná cáfolni, ha azonnali hatállyal eltávolítaná Vidát az adóelnöki pozícióból.

A DK szerint a kormányváltás után a NAV teljes átvilágításával kezdődhet meg egy átláthatóan működő demokratikus jogállam, az európai Magyarország felépítése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek