2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Futólépésekkel az egészség felé

Felkészülni, vigyázz, kész, rajt! A Tegyünk Együtt a Gyermekekért egészséges életmódra ösztönző program keretében „Futólépésekkel az egészség felé” címmel sportversenyt hirdetett a Danone Kft. A májusban megrendezett futóversenyen a TEGY programban részt vevő hat miskolci általános iskola 5. osztályosai és szüleik, tanáraik indultak.

A „Futólépésekkel az egészség felé” elnevezésű futóversenyre május 13-án került sor a Miskolci Atlétikai Centrumban a Miskolci Városi Diáksport Szövetség együttműködésével. A versenyen országosan közel 400, Miskolcon 30 kisdiák, szülő és pedagógus indult, s hatfős csapatokat alkotva futották le egyenként a kiírt, 800 méteres távot.

A sportpályán egypercenként indultak a csapatok. A versenybírák külön mérték a csapatok első és hatodik helyen beérkező versenyzőjét, majd ezt rögzítették a jegyzőkönyvbe, így egy csapat eredménye a két idő összege lett. Az összesített pontverseny alapján született meg a végeredmény, városonként az egy-egy nyertes osztály.

A miskolci futóverseny nyertes osztályai:

1. helyezett: Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola 5.a osztálya (Gyalogkakkukok 2. csapatának összesített eredménye 6:06)
Nyereményük: 15.000 forintos sportszercsomag

2. helyezett: Komlóstetői Általános Iskola 5.b osztálya (Suhanó ribizlik csapatának összesített eredménye 6:53)
Nyereményük: 10.000 forintos sportszercsomag

3. helyezett: Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 5.a osztálya (Rolling Stones csapatának összesített eredménye 7:12)
Nyereményük: 5.000 forintos sportszercsomag

A kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás mellett a testmozgás is alapvető szerepet tölt be a gyermekek és felnőttek életében. Mivel hazánkban minden negyedik 7-14 éves korú gyermek túlsúlyos vagy elhízott, s szabadidejüket legtöbbször a televízió és a számítógép előtt töltik, nem igazán élvezik a mozgás és a sport nyújtotta előnyöket-örömöket.

A „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” egészséges életmódra ösztönző program keretében a 2014/2015-ös tanév második félévében közel 1.400 győri, kecskeméti, miskolci, székesfehérvári, budapesti 11-12 éves gyermek ismerkedett meg az egészséges táplálkozás fő elemeivel, megtudhatták, hogy mire kell odafigyelniük a kiegyensúlyozott étkezés kapcsán, és azt is, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek