2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

DK: Tanulni kellene a 71 menekült tragédiájából

71 holttestet találtak egy osztrák autópálya-megállóban egy magyar rendszámú, vélhetően embercsempészek által otthagyott teherautóban. Az áldozatok nagy valószínűséggel Szíriából menekültek, 8 nő és négy gyermek is volt közöttük.
A Demokratikus Koalíció mindenekelőtt részvétét fejezi ki a háború elől menekülő emberek borzasztó és értelmetlen halála miatt.

A DK szerint a 71 áldozatot számláló tragédiának sok felelőse van, az embercsempészektől kezdve egészen az újabb és újabb szigorításokat bevezető Orbán-kormányig. A DK szerint a kormánynak a tragédiából sürgősen le kellene vonnia a megfelelő következtetéseket: a menekültek börtönnel, fegyveres határárőrizettel és különböző szigorításokkal történő fenyegetése olyan tévút, amely további ilyen és ehhez hasonló tragédiákhoz vezethet.

A DK szerint ha az Orbán-kormány nem változtat eddigi menekültpolitikáján, az azt jelenti, hogy vagy valóban nem értette meg a helyzetet, vagy teljes felelőssége tudatában járul hozzá ilyen megdöbbentő és szörnyűséges események bekövetkeztéhez.

Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek