2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Megújult és kibővült a tiszabábolnai könyvtár

Egy sikeres pályázat révén 2,5 millió forintot költhetett Tiszabábolna önkormányzata a helyi könyvtár eszközfejlesztésére, és ugyancsak pályázati pénzből megújult az annak helyet adó kultúrház épülete is. A megyei könyvtár szakmai támogatásával egy modern közösségi teret adhattak át pénteken.

A dél-borsodi kistelepülés folyamatosan igyekszik kihasználni a különböző pályázati lehetőségeket. Így újulhatott meg néhány éve az orvosi rendelő, a polgármesteri hivatal, és most jórészt a kultúrház is. Az épületet kívülről teljesen, az energiahatékonyság szempontjainak megfelelően felújították. Az akadálymentesített térnek belülről az a része korszerűsödött, amiben a könyvtár kap helyet.
Az önkormányzat 2,5 millió forintot nyert a Nemzeti Kulturális Alaptól eszközfejlesztésre – ennek köszönhetően a Könyvtári, információs és közösségi hely ezután minden feladatát hatékonyabban láthatja el, komfortosabb körülmények között fogadva a látogatókat.
Teljesen megújult a bútorzat: új polcok, asztalok, székek, szőnyegek és függönyök kerültek a nemcsak korszerűsített, de meg is növelt térbe: a felújítás után ugyanis egy új olvasóterem is várja a tiszabábolnaiakat külön folyóirat-olvasóval, és természetesen kényelmes fotelekkel.
A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szakmai segítséget nyújtott a nagy munkához a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében. Így rendezték és frissítették a mintegy háromezres könyvállományt, előkészítve azt az online kölcsönzésre is, amit egy új számítógéppel is segítenek. Kialakítottak egy gyerekkuckót is, ahol színes bútorok között nemcsak könyvek, de társasjátékok is várják a legkisebbeket. Akik egyébként ellátogattak az augusztus 28-án, pénteken délelőtt megtartott átadóünnepségre is. A felújított könyvtárat dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója és Hencz Zsolt, a település polgármestere adta át a helyieknek a Számadó Zenekar közreműködésével.

(Fotó: rfmlib.hu – Szarvas B.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…