2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Rogán szavazatokat vásárol őszre

Az V. kerületi önkormányzat úgy döntött, a kerületi nyugdíjasok 10 ezer forint ajándékot kapnak október 1-jén, az Idősek Világnapján.

Értsük meg jól: nem nyár elején, hogy ezek az emberek legalább néhány napra elmehessenek nyaralni. Nem karácsonykor, hogy könnyebben vásárolhassanak ajándékot unokáiknak, vagy karácsonyi vacsorára hívhassák szeretteiket. A (föltehetőleg október 5-i) önkormányzati választás előtt néhány nappal, hogy a nyugdíjasok „hálásak” legyenek.

Természetesen helyes, hogy egy önkormányzat, ha megteheti, támogatja rászoruló polgárait. Különösen elvárható ez egy Fideszes vezetésű önkormányzattól, hiszen polgárainak jelentős része éppen a Fidesz-kormány politikája következtében vált rászorulóvá. Rogán Antal leköszönő polgármester azonban nem támogatást nyújt, hanem közpénzből szavazatokat vásárol reménybeli utódja számára.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a nyilvánvaló választási visszaélés ellen, különösen pedig az ellen, hogy a Fidesz megvásárolhatónak, ráadásul ilyen olcsón megvásárolhatónak tekintse a belváros-lipótvárosi nyugdíjasok szavazatát. Emlékeztetni kíván arra, hogy Rogán Antal a hol egy fél lakás, hol egy erdő váratlan előkerülése miatt állandóan módosuló vagyonnyilatkozata szerint ezt a 150 millió körüli összeget zsebből is kifizethetné, de Sélley Zoltán jegyző lefényképezett ezer eurós cipőjének árából is futná 30 helyi nyugdíjas most megszavazott támogatására.

Kerék-Bárczy Szabolcs
elnökségi tag (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum