2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Mentőző taxisok, képzetlen ápolók – szürreális tragédia az egészségügyben

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó az Ápolási Igazgatók Egyesületének múlt heti kongresszusán jelentette be, hogy a kormány végzettség nélküli ápolókkal töltené fel a kórházakat. A tervek szerint 8 osztályt végzett munkanélküliek lehetnének ápolók egy rövid tanfolyam után, mivel a szakképzett ápolók rohamosan menekülnek a magyar egészségügyből.
Miközben a folyamatos pénzhiány miatt már gézre, orvosi cérnára és a legalapvetőbb felszerelésekre és vizsgálatokra sincs pénz, a kormány egyre meredekebb terveket szövöget az egészségügyben. A Fidesz egészségügyi rendszerében taxisok fognak mentőzni és képzetlen munkanélküliek fognak beteget ápolni. Ezekből kiindulva már az sem lehet messze, hogy hentesek végezzék a sebészeti beavatkozásokat és villanyszerelők kezeljék a defibrillátort.

A Demokratikus Koalíció szerint az, amit a kormány az egészségüggyel művel nem szakpolitika, hanem szürreális tragédia. A DK szerint életveszélyes lehet, ha képzetlen embereket állítanak a betegek mellé egy rövid gyorstalpaló után. A DK szerint a kormánynak azonnali egyeztetésbe kell kezdenie az ápolószakmával, továbbá jelentős plusz forrásokat kell biztosítania az egészségügy számára.

A DK szerint a magyar polgárok európai polgárok is egyben, ezért nem részesülhetnek háborús állapotokat idéző kórházi ellátásban.

László Imre
A DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…