2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Mennyi pénzt kapott az Orbán-család Mészárostól?

Földi Judit, a DK székesfehérvári szervezetének elnöke ma “Mennyi pénzzel támogatta Mészáros Lőrinc az Orbán-családot? – Hivatalos dokumentum bizonyítja a botrányos bányabizniszt” címmel tartott sajtótájékoztatót Budapesten.
A Magyar Narancsban jelent meg, hogy Mészáros Lőrinc egy még húsz évig használhatatlan bányaterületet vett meg az Orbán Viktor édesapjának érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő Kft-től. Úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrinc közvetlenül az Orbán-családnak juttatja vissza a megnyert közpénzeket. A DK ezt egy eredeti, hiteles tulajdoni lappal bizonyítani is tudja. Mészáros Lőrinc maga ismerte el a közelmúltban, hogy a milliárdos gazdagodáshoz “a miniszterelnök barátsága” is kellett. Most kiderült, hogy a közpénzzel járó barátságot Mészáros Lőrinc közpénzzel viszonozta Orbán családjának.

A Demokratikus Koalíció szerint ma mindenki számára kézzelfoghatóvá vált, hogy a miniszterelnöknek személyes anyagi érdeke fűződik a kormányzati korrupcióhoz. A DK szerint Orbán Viktor az egyetlen miniszterelnök Európában, akinek a családja folyamatosan állami és EU-s közpénzekhez jut. A DK írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, mert tudni akarja, hogy mennyi pénzt kapott az Orbán-család Mészáros Lőrinctől!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek