2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Megaláztatás helyett autonómiát a pedagógusoknak

Bár az államtitkár állítólag PÖCS-ök helyett más rövidítést szeretne, az átnevezés semmit sem segít, a találó betűszóval rövidített  Pedagógus Önértékelési Csoport pontosan ugyanolyan nevetséges és megalázó marad a pedagógusok számára.
A csoportoknak ugyanis semmi közük sincs az önértékeléshez, valódi feladatuk a pedagógusok ön- és kölcsönös feljelentésének megszervezése. Az a céljuk, hogy rákényszerítsék a pedagógusokat a taníthatatlan tantervek követésére, a használhatatlan tankönyvek használatára és az etikai kódex ostoba előírásainak betartására. Az egész rendszer értelme az, hogy a pedagógusokat értelmiségi helyett parancsvégrehajtó automatává, beszélő szerszámmá tegye.

Bár az oktatásirányítás egész jelenlegi rendszere ostoba és káros, az különösen felháborító, hogy egy olyan kormányzat akarja folyamatosan ellenőrizni a pedagógusokat, amelyik a saját feladatainak ellátására teljesen képtelen. Nem fizeti ki a béreket és a számlákat, nem képesek jó minőségű tankönyvekről gondoskodni, elcsalták az ígért béremelés nagy részét, agyonnyomják az iskolákat adminisztrációval. Nem a pedagógusuknak, hanem a kormány önértékelésével van gond.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után megszünteti az ostoba és megalázó bürokratikus előírásokat és helyreállítja az iskolák és pedagógusok autonómiáját.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek