2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Megaláztatás helyett autonómiát a pedagógusoknak

Bár az államtitkár állítólag PÖCS-ök helyett más rövidítést szeretne, az átnevezés semmit sem segít, a találó betűszóval rövidített  Pedagógus Önértékelési Csoport pontosan ugyanolyan nevetséges és megalázó marad a pedagógusok számára.
A csoportoknak ugyanis semmi közük sincs az önértékeléshez, valódi feladatuk a pedagógusok ön- és kölcsönös feljelentésének megszervezése. Az a céljuk, hogy rákényszerítsék a pedagógusokat a taníthatatlan tantervek követésére, a használhatatlan tankönyvek használatára és az etikai kódex ostoba előírásainak betartására. Az egész rendszer értelme az, hogy a pedagógusokat értelmiségi helyett parancsvégrehajtó automatává, beszélő szerszámmá tegye.

Bár az oktatásirányítás egész jelenlegi rendszere ostoba és káros, az különösen felháborító, hogy egy olyan kormányzat akarja folyamatosan ellenőrizni a pedagógusokat, amelyik a saját feladatainak ellátására teljesen képtelen. Nem fizeti ki a béreket és a számlákat, nem képesek jó minőségű tankönyvekről gondoskodni, elcsalták az ígért béremelés nagy részét, agyonnyomják az iskolákat adminisztrációval. Nem a pedagógusuknak, hanem a kormány önértékelésével van gond.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után megszünteti az ostoba és megalázó bürokratikus előírásokat és helyreállítja az iskolák és pedagógusok autonómiáját.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…