2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

„Ha nagy leszek, vasutas leszek!”

Mozdonygrafika tervezésére hívja a MÁV a vasútszerető gyermekeket

A vonatokat és a vonatozást kedvelő, 8 és 12 év közötti gyermekek jelentkezését várja a vasúttársaság most meghirdetett rajzpályázatára. A győztes alkotás egy éven át a MÁV-START egyik mozdonyát díszíti majd. A pályázati időszak október 5-től 31-ig tart, ezalatt olyan alkotásokkal lehet nevezni, amelyek ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, illetve zsírkrétával készültek. A technikák kombinálhatók is, a téma viszont mindenképp vasúttal, vonatokkal kapcsolatos élmény kell, hogy legyen.

A „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című pályázat a kiírás szerint 2003. január 1. és 2007. október 5. között született, Magyarországon élőgyermekek kétdimenziós alkotásait várja. A pályaműveket A4-es lapra, fekvő formátumban kell elkészíteni. Valamennyi jelentkező egy alkotással pályázhat, amelynek a vasúthoz kapcsolódó jelenetet kell ábrázolnia. A pályaművekhez jelentkezési lapot kell benyújtani, amely a www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat oldalról tölthető le. A jelentkezési lapot a gyermek legalább egy törvényes képviselőjével alá kell íratni. A pályázatra csak olyan alkotást lehet nevezni, amely más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepelt.

A pályaműveket és a jelentkezési lapot a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának címére(1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.) kell postázni, a beérkezési határidő 2015. november 3. A borítékon a „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” Gyermekrajzpályázat 2015 jeligének kell szerepelnie.

A rajzokat a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri értékeli, az eredmény november 6-tól lesz olvasható a jelentkezési lapot is tartalmazó weboldalon.

Az első helyezett pályamű felhasználásával készülő grafika a MÁV-START egyik, a forgalomban résztvevő TRAXX mozdonyát díszíti majd matricaként, így azt országszerte láthatják az utasok egy éven át. A győztes ingyenes belépőt is nyer iskolai osztálya számára a Magyar Vasúttörténeti Parkba.

A pályaművekre a közönség is szavazhat az interneten november 9. és 30. között. A legtöbb szavazatot kapó tanuló iskolai osztálya számára a MÁV-START egy egyszeri, belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét biztosítja. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport 2015. december 1-jén teszi közzé honlapján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek