2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Bujkálnak a gyáva városvezetők

Ha problémákkal szembesülnek, azonnal bujkálni kezdenek a gyáva miskolci városvezetők. A miskolci közösségi közlekedési dolgozók szerdai tüntetésén újra bebizonyosodott, hogy Kriza Ákos polgármester, illetve Kiss Gábor, Kiss János és Pfliegler Péter alpolgármesterek képtelenek felvállalni saját politikájuk kudarcát. Miért? Mert képtelenek az embereknek megmagyarázni, mit miért tesznek. Gyáva és cinikus módon inkább épp azt a hivatalnokot küldik ki a jogos követeléseik teljesítéséért demonstrálók elé, akinek az édesanyja felügyelőbizottsági elnöke a városi cégeket tömörítő Miskolc Holdingnak – annak a cégnek, amely leginkább akadályozza a béremelést.

Talán a havi bruttó 747 ezer 877 forintos polgármesteri fizetéséért Kriza Ákosnak nincs ideje kiállni a nép elé? Vagy nem meri ezt megtenni? Az alpolgármesterként havi bruttó 673 ezer 089 forintot kereső Kiss János nem meri megmagyarázni a bruttó 150 ezret sem kereső embereknek, hogy a Fidesz álláspontja szerint luxus, amit követelnek? Nem meri. Egyikőjük sem meri.   

Fizetésemelés. Ezt mondja folyamatosan az MSZP. Jól tudjuk, Magyarországon, pláne Miskolcon a mesterségesen alacsonyan tartott bérek miatt még azoknak is gondot okoz a létfenntartás, akik dolgoznak. Tudják ezt a városvezetők is, mégis sunnyognak, gyáván másokat tolnak maguk elé, mert ez nem egy várfejlesztés vagy villamosprojekt-avatás, ahol a jóságos városvezető szerepében lehet tetszelegni. Itt fel kell vállalni azt a mindenkit lenéző és elnyomó kormányzati politikát, ami egyébként vállalhatatlan.

Az MSZP támogatja a közösségi közlekedési dolgozók követelését. Ugyanakkor arra biztatja a demonstrációhoz egyelőre nem csatlakozó MIHŐ és a MIVÍZ szakszervezeteinek vezetőit, ne engedjenek a politikai nyomásnak, a megfélemlítésnek, álljanak ki ők is a saját dolgozóikért, hiszen ott is ugyanolyan problémákkal küzdenek a munkavállalók, mint a közlekedési cégnél.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek