2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Lesz-e pénz a közalkalmazottak bérkompenzációjára?

900 millió forintot irányít át Orbán Viktor a közszférában dolgozók bérkompenzációjából az egyházi intézményekben dolgozóknak. A bérkompenzáció 2012 óta jár azoknak munkavállalónak, akik az adójóváírás megszüntetése miatt rosszul járnának.
A rendszerváltás óta bevett gyakorlat, hogy az egyházi intézményekben dolgozókat a költségvetés azonosan kezeli a közalkalmazottakkal, méltányos tehát, ha a kormány forrásról gondoskodik az ő bérkompenzációjukhoz. Aggasztó viszont, hogy ezt a közszférában dolgozók bérkompenzációjára szánt pénzből vonja el, kockáztatva, hogy az ő esetükben erre nem marad pénz.

A bérkompenzáció ugyanis a kormányra is kötelező, ám a kormány saját magára nézve nem mindig tartja irányadónak a szabályokat. Egyetlen munkavállaló sem foglalkoztatható például a minimálbérnél kevesebbért, az állam viszont annak alig 60 százalékáért kényszeríti dolgozni a közmunkásokat.

A Demokratikus Koalíció ezért kérdést nyújt be a miniszterelnökhöz, arra szólítva föl őt, hogy nyilvánosan számoljon el a közszférában dolgozók bérkompenzációjával.

Niedermüller Péter

Alelnök, EP képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…