2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

DK: Indul-e nyomozás a HVG Clodo-interjúja alapján?

Írásbeli kérdést intézett Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez, a HVG szeptember 28-ai számában a „bombagyárosként” emlegetett Dietmar Clodoval közölt interjúval kapcsolatban. Az interjúban Clodo fölelevenít egy 1994-es eseményt. Eszerint egy olyan személynek, aki a magyar politikai életnek akkor is fontos szereplője volt és ma is az, megbízásból át kellett adnia a lakásán egy egymillió német márkát tartalmazó táskát, ragaszkodnia kellett ahhoz, hogy azt kinyissa, és erről egy rejtett kamerával fölvételt készített. Clodo meg is nevezte az illetőt, a nevet azonban a HVG jogi megfontolásokból egyelőre nem ismertette.

A képviselő szerint, ha Clodo története igaz, akkor a mai magyar politikai életben fontos szerepet játszik valaki, akit ennek alapján súlyos bűncselekményekkel lehetne megvádolni, és akiről alappal föltételezhető, hogy egy-két ténykedése az azóta eltelt időben is joggal válthatta volna ki a bűnüldöző szervek érdeklődését. Aziránt érdeklődött, kíván-e a legfőbb ügyész a HVG beszámolója alapján nyomozást elrendelni a Clodo által említett személy által az elmúlt húsz évben elkövetettek ügyében.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…