2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Hónapos várólisták helyett azonnali, 100 százalékos béremelést az egészségügyben!

DK: Hónapos várólisták helyett azonnali, 100 százalékos béremelést az egészségügyben!

Amíg a veszélyhelyzet alatt a teljes egészségügy leállt, megszüntették a műtéti és diagnosztikai vizsgálatokra történő előjegyzéseket, addig most a kormány elhibázott intézkedései miatt még a sürgős beavatkozásoknál is sokszor nyolcszor-kilencszer több időt kell várni egy műtét elvégzésére, mint pár hónappal ezelőtt.

Orbánék hozzá nem értése miatt nemhogy az ágykapacitás nem állt még vissza a veszélyhelyzet előtti szintre, de közben a várólisták olyan felduzzadásával kell számolni, ami lassan a teljes egészségügyi rendszert ellehetetleníti.

A Demokratikus Koalíció szerint újra bebizonyosodott, hogy a kormány egész politikáját jellemző gyengeség és gyávaság nem csak a gazdaságban és az oktatásban, hanem az egészségügyben is tarthatatlan állapotokat teremtett.

Ezért követeljük, hogy a várólistán várakozó betegek mielőbbi ellátása érdekében a legfontosabb betegségcsoportokban (különösen az onkológiai és a szív- érrendszeri betegségek esetében) a kormány biztosítson minimálisan 10 milliárd Ft extrafinanszírozást nemcsak a kórházi várólisták, hanem a diagnosztikai beavatkozások szintén megnövekedett várakozási idejének csökkentésére is, így az egészségügyi intézmények képesek lesznek ezt a problémát megoldani. Hosszú távon pedig az egészségügyben dolgozók fokozott megbecsülése és januári 100%-os béremelése oldhatja meg azt a problémát.

A kormány ne játsszon tovább a beteg emberek életével!

Dr. Komáromi Zoltán

A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek