2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Két nap alatt 85 millió forintos kárt okoztak a viharok

Két nap alatt 85 millió forintos kárt okoztak a viharok

Az Aegon Biztosító becslései szerint 85 millió forintot is meghaladja a múlt hét végén tombolt vihar által okozott kár mértéke. A károk több, mint felét jégverés és villámcsapás okozta, de ha a heves szelet is hozzávesszük, akkor ez a három eseménytípus áll a kárbejelentések csaknem háromnegyede mögött.
Vasárnap és hétfőn csaknem 700 esetben okozott anyagi kárt a szélsőséges időjárás, az esetek majdnem háromnegyede vasárnap történt. Ezúttal Budapestet és Debrecent sújtotta leginkább a szélsőséges, nyár eleji időjárás. Magyarország déli területein is jelentős pusztítást okozott a heves széllel, zivatarokkal, jégesővel és felhőszakadással járó időjárás. Eddig a bejelentett káresemények 41 százalékánál zárult le a szemle, ezen esetek hatvan százalékát már lezárta a biztosító és néhány napon belül megtörténik a kárkifizetés.

Az átlagos kárérték 55 ezer forint az Aegon Biztosító statisztikái szerint, a biztosító szerint összességében 85 millió forintot is meghaladja majd a hétvégi viharok okozta kár. Amennyiben a szélsőséges időjárás tovább folytatódik, ez az előrejelzés várhatóan emelkedni fog.  

A kárügyek gyors kifizetése érdekében a biztosító minden szükséges technikai és emberi erőforrást biztosít. Az Aegon Biztosító felhívja a figyelmet arra is, hogy személyes ügyintézés nélkül, számos elektronikus csatornán is működik a kárügyintézés és akár a szemle is. Amennyiben a kár helyszíni szemléjére szükség van, azt akár az ügyfél mobiltelefonjának kamerája segítségével távolról is elvégzik a biztosító szakértői.

A frontátvonulásokat követő szélsőséges időjárási jelenségek közepette a kármegelőzés szempontjából kiemelten fontos az elővigyázatosság. az Aegon Biztosító azt ajánlja lakás- és gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfeleinek, hogy:

vihar idején fokozott óvatossággal, lassan közlekedjenek, ha jelentősen csökken a látótávolság, inkább álljanak félre
gyalogos közlekedés során számítsanak a tetőkről esetleg lehulló tárgyakra
ne hagyják nyitva otthonaik ablakait
a kerti bútorokat, gyerekjátékokat zárják biztonságos helyre, vagy rögzítsék
a háziállatoknak biztosítsanak védett helyet
ne a fák alatt keressenek menedéket a szél és a csapadék elől

A viharkárokat célszerű azonnal bejelenteni, hogy a biztosító a lehető leggyorsabban meg tudja téríteni az időjárás okozta kárt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokfelé esős, zivataros idővel kezdődik a hét, és egyúttal ér véget a nyár. A hét második felében több lesz a napsütés, többfelé továbbra is várhatók …

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum