2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Három megye foghat össze a balatoni boltbezárás ellen

A vasárnapi boltbezárás fennállása óta megbénítja az ország kereskedelmét. Mivel a törvény kifejezetten az idegenforgalmi szempontból kiemelt területeknek káros, az egyik legnagyobb vesztese a Balaton. A hazai nyaralók felháborodással, a külföldi turisták pedig megdöbbenve fogadják, hogy a hét utolsó napján sehol sem tudnak vásárolni. A Balaton idegenforgalma egyelőre csak vasárnapról vasárnapra érezheti meg a törvény hatásait, ha azonban a kormány nem hátrál meg, a teljes nyári szezon is elúszhat.
A Demokratikus Koalíció három balatoni megye, Somogy, Veszprém és Zala összefogásával szegülne szembe a kormány káros törvényével és függesztené fel egyelőre legalább ideiglenesen a vasárnapi boltzárt a Balatonon. A DK kezdeményezésére a Somogy megyei önkormányzat már meg is szavazta, hogy a Balaton-parti önkormányzatok együttesen lépjenek fel a vasárnapi boltbezárás ellen.

A Demokratikus Koalíció garantálja, hogy a kormányváltás után nem csak a Balatonon, hanem az egész országban eltörli a boltzárt, annak minden kivételével és fölösleges részletszabályozásával együtt. A DK szerint ha a kormány nem függeszti fel a törvényt a Balatonon, akkor tudatosan teszi tönkre az ország legvonzóbb idegenforgalmi célállomását.

Gréczy Zsolt
Szóvivő  DK

Kolber István
A Somogy megyei önkormányzat tagja DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…