2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Orbán Európa ellenségei között

Az ATV készített riportot José Manuel Barrosoval, az Európai Bizottság előző elnökével. Barroso arról beszélt, hogy ha egy tagállam bevezeti a halálbüntetést, akkor távoznia kell az Unióból. A szélsőséges szavazatokra ácsingózó Orbán számára világos üzenet kellene legyen, hogy vállalhatatlan kijelentései miatt Európában már barbár vadembernek számít, aki a saját országának a tagságát kockáztatja.
Orbán a bosszú hírnökeként nem csak az európai vezetőkkel és polgárokkal került szembe, hanem az alapvető európai értékekkel is. Nem véletlen, hogy már korábbi harcostársai is kihátrálnak mögüle, hiszen a KDNP különvéleménye után Tőkés László és Pokorni Zoltán is nyíltan kritizálta. A miniszterelnök eközben pontosan tudja, hogy a halálbüntetés bevezetésének feszegetésével minden nappal rontja Magyarország megítélését, az európai értékrenddel szembehelyezkedve egy oldalra kerülvén a keleti diktátorokkal és önkényuralmakkal.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a leggátlástalanabb pillanataiban sem feledkezhet meg arról, hogy a magyar nép egyszer már eldöntötte: az Európai Unióhoz kíván tartozni. A DK szerint ha ez a miniszterelnöknek nem tetszik, akkor nyugodtan kokettálhat az orosz, a kazah vagy az azeri barátaival a halálbüntetésről, de semmi keresnivalója nincs az európai Magyarország miniszterelnöki székében.

Vadai Ágnes
alelnök DK
országgyűlési képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek