2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A DK nyilvános kiállásra kéri Erdő Péter bíborost

Hiába a „Ne ölj” bibliai parancsa, hiába az Úr rendelkezése, miszerint ”Enyém a bosszúállás és megfizetés…” (5Móz 32,35), hiába Jézus figyelmeztetése, hogy „A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.” (Jn 8,7), magukat kereszténynek valló politikusok és pártok játszadoznak ismét a halálbüntetés visszaállításának gondolatával – teszi szóvá Gyurcsány Ferenc Erdő Péter bíboroshoz írott levelében. Maga Orbán Viktor is kijelentette: úgy hiszi, nagyobb a biztonság, ha van halálbüntetés. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy látja, mindennek célja csak a gyűlöletkeltés; a jobboldal az egyik legnemtelenebb emberi indulatot, a bosszúvágyat fölkorbácsolva próbál támogatást szerezni az elszegényedés és a kilátástalanság miatt joggal elkeseredettek körében. Szerinte ugyanezért esik annyi szó a menekültek ügyéről is, mégpedig olyan összefüggésben, amely ellentétes az európai bevándorlás-politika humánus elveivel, Szent István fiához intézett ezeréves intelmeivel és Ferenc pápának az Európai Parlamentben elmondott szavaival egyaránt.

A politikus levelében arra kéri a magyar katolikus egyházfőt, hogy miként három éve az Élet Menetén is, szólaljon meg ismét az általános és egyetemes keresztény értékek védelmében, és tegye világossá: akik a halált, a kirekesztést, a gyűlöletet hirdetik, nem hivatkozhatnak a kereszténységre, mert a gyűlölködők „Isten országának örökösei nem lesznek” (Gal 5,20-21).

Gréczy Zsolt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…