2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Háború a Társadalom ellen

Pierce Brown, az Arany háború című regénye, a nemzetközileg is elismert trilógiájának második része. A kritikusok körében nagy sikert aratott, New York Times bestseller, a Vörös lázadás után, ismét egy disztópikus, YA elemeket tartalmazó, lebilincselő sci-fivel ajándékozta meg olvasóit Brown. Aki élvezte a Vörös lázadást, ebben a kötetben sem fog csalódni; a tehetséges Brown neve valószínűleg végérvényesen összeforr a jó sci-fi fogalmával.

Az, aki a sci-fi műfaj rajongója, az Arany háború során számos megállapítást fog tenni, és nyilvánvalóvá válik számára, hogy ez a regény kilóg a szokványos sci-fik sorából. Brown erőssége, hogy az izgalmas akciójelentek mellett, kételyek közé helyezi, és fontos döntéshelyzetek elé állítja karaktereit, valamint nagy hangsúlyt fektet karakterei évődésére, így regénye, elsősorban kiforrt jellemrajzának köszönhetően, többet ad, mint egy a megszokott sci-fik legtöbbje.

A szerző gördülékeny stílusa hozzájárul, hogy egy szórakoztató regény kerüljön az olvasó kezébe, mely méltó folytatása a Vörös Lázadásnak. Az Arany háború elképesztően fordulatos; a dinamikus cselekményváltozások többször meglepetést okoznak majd az olvasóknak.

Az, aki tűkön ülve várja a harcjelenteket, nem fog csalódni, hiszen az Arany háború nem szenved hiányt csatákból. Brown zsenialitását tükrözi, hogy az akciójelenetek számos más, hasonló műfajban írt könyvet megszégyenítenének, olyan plasztikusan és intenzíven elevenednek meg a befogadó szemei előtt az összecsapások.

Intrika, harcok, vér, űrcsaták, bosszú; Brown tudja, hogyan kell egy kiemelkedően jó sci-fit megalkotni. Többek között gondoskodott arról, hogy kétségek között hagyja olvasóit, így regényét függővéggel fejezte be, hogy mindenki izgatottan várja a folytatást. A sorozat befejező kötetének angol címe Morning Star, ám erre még kicsit várniuk kell a rajongóknak, hiszen külföldön is csak 2016 elején várható a megjelenés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…