2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Előre szóltunk a menekültek elleni támadásról!

Futballhuligánok támadtak a menekültekre a Keleti Pályaudvarnál. A Demokratikus Koalíció tegnap közleményben hívta fel a Belügyminisztérium figyelmét egy esetleges támadás lehetőségére, hiába.
Tegnapi közleményünkből:

“A helyszínen lévő civilek között ráadásul ma az a szóbeszéd ütötte fel a fejét, hogy futballhuligánok készülnek szervezetten a Keleti Pályaudvarhoz vonulni, hogy megfélemlítsék, vagy akár fizikailag is bántalmazzák a menekülteket. …

A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást vár Pintér Sándor belügyminisztertől, tud-e a magyar rendőrség a szervezett támadásról? A DK azt is tudni akarja, hogy a rendőrség felkészült-e a futballhuligánok feltartóztatására vagy hasonlóan engedékeny és tétlen szemlélő lesz, mint a déli határnál masírozó szabadcsapatok esetében?”

A Demokratikus Koalíció szerint már önmagában az is szégyen, hogy külön fel kell hívni a Belügyminisztérium figyelmét egy esetleges menekültek elleni támadásra, hiszen a titkosszolgálatok pontosan az ilyen cselekmények előzetes felderítésére valók. A DK szerint nem csak elfogadhatatlan, hanem egyenesen vérlázító, hogy a Belügyminisztérium még a felhívás ellenére sem tett semmit a helyszínen lévő menekültek, civilek és rendőrök védelméért.

A Demokratikus Koalíció a felelősök azonnali megnevezését követeli! Miért nem tett semmit a Belügyminisztérium az erőszak megfékezéséért, miért válsághelyzetben nyaral Pintér Sándor belügyminiszter?

Vadai Ágnes
Alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…