2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Csak nem a félmilliárdos agrár-honlap „fedezi” Győrffy Balázs hitelét?

Győrffy Balázs fideszes képviselő a vagyonnyilatkozata szerint negyedannyit keres egy hónapban, mint gigahitele havi törlesztőrészlete. Győrffy saját állítása szerint az MNB-től vett fel egy 71 millió forintos, kedvezményes hitelt, holott nem csak, hogy ezt magánszemély fel sem vehetné, a havi törlesztőrészlete is a fizetése négyszeresét teheti ki.
De milyen bevétele lehet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát vezető Győrffynek, ami nem szerepel a vagyonnyilatkozatában és elegendő a hitel törlesztésére? Csak nem a félmilliárdért elkészült agrár-honlap, amelynek a túlárazása miatt a DK feljelentést tett?
A Demokratikus Koalíció szerint Győrffy Balázs elárulta a gazdákat! A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a parlamentben, hogy kiderüljön: „csak” eltitkolt családi bevételek, vagy korrupcióból származó pénzek fedezik-e a hitel törlesztését. A DK által képviselt Sokak Magyarországán a keveseknek kötelességük elszámolni a sokaktól származó vagyonukkal, különben átfogó vagyonosodási vizsgálattal kell majd szembenézniük.

Varju László
Alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek