2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Eredetivel takarták a hamisítványokat

Hamis gyerekjátékokat és ajándéktárgyakat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy miskolci és egy sátoraljaújhelyi játékboltban.

Mindkét boltnak azonos a tulajdonosa; a hamisítványokat is azonos módon helyezték el az üzletekben. Egy-egy eredeti játék mögé sorakoztatták fel a népszerű mesefigurák másolatait. Csaknem 200 különféle hamis játékot foglaltak le a két üzletből a pénzügyőrök. A tulajdonos ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítanak büntetőeljárást a pénzügyi nyomozók.  

A hipermarketek üzletsorain lévő játékboltokból az utóbbi években többször is foglaltak le hamis játékokat a pénzügyőrök. Talán emiatt az ügyben érintett játékboltok tulajdonosa ezúttal úgy rendezte be az üzleteket, hogy eredeti gyerekjátékok és ajándéktárgyak mögé sorakoztatta fel a hamisítványokat. Összesen csaknem kétszáz, a gyermekek körében népszerű mesefigurák – minion, pókember, monster high, vagy például batman –  másolatait foglalták le a NAV munkatársai a boltokban. A lefoglalt, mintegy 300 ezer forint értékű áru minősége jelentősen elmarad az eredetitől, többségük gyenge hamisítvány. A játékboltokat üzemeltető cég vezetője ellen szabálysértési és büntetőeljárás is indul. Iparjogvédelmi jogok- valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt a pénzügyi nyomozók indítanak büntetőeljárást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek