2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Erzsébet-program – A Fidesz feltalálta az internetes bürokráciát

Mára a sajtó ingerküszöbét is elérte, hogy az Erzsébet-program elvileg online kedvezmény-igénylésre kitalált honlapja használhatatlannak bizonyult. A szolgáltatást igénybe venni akarók sokszor a regisztrációra is tíz órát várnak, hogy aztán azzal szembesüljenek: ezrek vannak előttük a „várólistán”.
Az Orbán-kormány 2016-ban tehát úgy képzeli az internetes ügyintézést, hogy sorszámokkal és várólistákkal sújtja azokat, akik a sorszámokat és várólistákat akarták elkerülni az internetes ügyintézéssel. A Fidesz megint az ellenkezőjét csinálja, mint amiről beszél: digitális forradalom helyett internetes bürokráciát kaptunk. A fideszes kevesek persze azt is gondolhatták a rendszer kitalálásakor, hogy ennyi akadállyal talán elvehetik a sokak kedvét az állami szolgáltatásoktól.

A Demokratikus Koalíció Sokak Magyarországa programja digitális rendszerváltást sürget. A DK lehetővé tenné, hogy a sokak a hét minden napján, a nap minden órájában otthonról, online intézhessék ügyeiket, sorszámok, várólisták és bürokratikus akadályok nélkül. A DK szerint szégyen, hogy a „bürokráciacsökkentéssel” kampányoló Orbán-kormány 2016-ra feltalálta az internetes bürokráciát.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek