2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az OMSZ közelgő vezetőválasztásáról értekeztek a demokratikus ellenzék egészségpolitikusai

DK: Az OMSZ közelgő vezetőválasztásáról értekeztek a demokratikus ellenzék egészségpolitikusai

A demokratikus ellenzék egészségpolitikai szakértői találkoztak a mentős dolgozók egyik érdekképviseletének vezetőivel, hogy áttekintsék az Országos Mentőszolgálat helyzetét. Megállapították, hogy az állandó pénz- és létszámhiányt súlyosbítják az egymást követő vezetők kapkodásai, következetlen, átláthatatlan, a szakmaiságot nélkülöző intézkedései. Fél éven belül lejár a mentőhelikopterek bérleti szerződése, ez azt jelentheti, hogy megszűnhet a légimentés. A mentőautók átlagéletkora is magas, évek óta húzódik az informatikai fejlesztés.

Miután az Országos Mentőszolgálat biztonságos működése alapvető közérdek, a megbeszélés résztvevői felszólítják az egészségügyi ellátásért felelős minisztert, hogy a kormány érzékelhetően növelje a mentésügy működtetési előirányzatát, valamint a szakmai elvárásoknak megfelelően, szabályosan és etikusan történjen meg az OMSZ első számú vezetőjének a napokban esedékes kiválasztása.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…