2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

A Jobbik bízik abban, hogy valódi politikai megújulás jöhet Olaszországban

Noha a Jobbik a legmesszebb menőkig egyetért a II. világháború vége óta fennálló, instabilitásáról híres olasz politikai rendszer reformjának szükségességével, különösen amikor Olaszország évek óta tartó pénzügyi-gazdasági nehézségekkel kénytelen szembenézni, az alkotmánymódosítás sikertelenségét nem tartja meglepőnek.
Ahogy az elmúlt években több országban is megtapasztalhattuk, hogy a polgárok jelentős része a népszavazáson a mindenkori kormányról mond véleményt, úgy meggyőződésünk, hogy az olasz emberek sem a változás szükségessége, hanem a XXI. század kihívásaira érdemi választ adni képtelen, régi, XX. századi elit ellen adták le voksukat. Álláspontunk szerint a Matteo Renzi miniszterelnök által benyújtott referendum bukása a regnáló politikai elittel szembeni elégedetlenség előre várható kifejeződése.

A politikai érettség jelének tartjuk és üdvözöljük, hogy Matteo Renzi miniszterelnök az általa kiírt referendum bukását követően felvállalva a felelősséget, távozik posztjáról, ellentétben a hasonló helyzetben hazugságlavinába kezdő magyar kormányfővel. Ugyanakkor bízunk benne, hogy a jövő Olaszországban is olyan, a valódi változást képviselő, a jelenkor problémáira választ adni képes erők felemelkedését hozzák majd el, melyek képesek lesznek az olasz emberek érdekeit szem előtt tartva stabilizálni az ország politikai rendszerét.

Gyöngyösi Márton, a Külügyi Bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum