2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: az oktatás alacsony színvonala miatt leszakadunk a régiós versenytársaktól

„Az oktatásban néhány éve kijelölt irány vitathatatlanul helyes” – jelentette ki néhány hete az oktatásért felelős államtitkár.

A Demokratikus Koalíció viszont arra figyelmeztet, hogy a valóság sajnos megint szembejön. A Világgazdasági Fórum nyilvánosságra hozta éves jelentését a humántőke fejlettségéről a világ 130 országában. Magyarország sorrendben a 39., nemcsak a balti és a visegrádi országok, de Bulgária és Horvátország mögött is lemaradva. A közép-kelet-európai régióból csupán Szerbiát, és minimális mértékben Romániát előzzük meg. A jelentés szerint pedig a kedvezőtlen helyezés egyértelműen annak tulajdonítható, hogy az oktatás nem készít föl kellőképpen a jövőbeli változásokra.

„A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma” – írta volt a legnagyobb magyar majd’ kétszáz éve. Nem csak emlegetni kéne Széchenyit, hanem olvasni is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…