2021. 07. 28. szerda

Szabolcs
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

DK: az oktatás alacsony színvonala miatt leszakadunk a régiós versenytársaktól

„Az oktatásban néhány éve kijelölt irány vitathatatlanul helyes” – jelentette ki néhány hete az oktatásért felelős államtitkár.

A Demokratikus Koalíció viszont arra figyelmeztet, hogy a valóság sajnos megint szembejön. A Világgazdasági Fórum nyilvánosságra hozta éves jelentését a humántőke fejlettségéről a világ 130 országában. Magyarország sorrendben a 39., nemcsak a balti és a visegrádi országok, de Bulgária és Horvátország mögött is lemaradva. A közép-kelet-európai régióból csupán Szerbiát, és minimális mértékben Romániát előzzük meg. A jelentés szerint pedig a kedvezőtlen helyezés egyértelműen annak tulajdonítható, hogy az oktatás nem készít föl kellőképpen a jövőbeli változásokra.

„A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma” – írta volt a legnagyobb magyar majd’ kétszáz éve. Nem csak emlegetni kéne Széchenyit, hanem olvasni is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatta…
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) az Európai uniós források felhasználásáva…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum