2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Tóth Apor ötödik lett az Eb-n

Rendkívül kiélezett csatákat követően az előkelő ötödik helyet érdemelte ki Tóth Apor, a Miskolci VSC judósa a múlt hétvégén, a szlovéniai Maribor városában megrendezett junior Európa-bajnokság 90 kg-os súlycsoportjában.

Kálmán Tibor és Kawaguchi Yudai tanítványa három győzelemmel, melyből a harmadik az úgynevezett „golden score”-ban született meg, az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes francia Aurelien Diesse ipponnal győzött ellene. A Miskolci VSC sportolója így a harmadik helyért küzdhetett a délutáni programban az örmény Grigor Szahakjan ellenében. A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, egyik fél sem tudott mit kezdeni a másikkal, pedig próbálkoztak becsülettel. Mivel egyetlen intés sem érkezett a mérkőzésvezetőtől, a küzdelem hosszabbításba torkollt, amelynek második percében Aport, sajnos, egyoldalra fogásért megintették, így az örményé lett az érem. Az idén súlycsoportot váltott, még csak másodéves junior miskolci versenyzőnek ezúttal be kellett érnie az edzői szerint is nagyon szép eredménynek számító ötödik hellyel.

Végeredmény, 90 kg (28 induló): 1. Aurelien Diesse (francia), 2. Mikita Matlasevszkij (ukrán), 3. Grigor Szahakjan (örmény) és Jamal Petgrave (brit), 5. Jakub Ozimek (lengyel) és Tóth Apor (Miskolci VSC), 7. Petar Cirkovic (szerb) és Vitalij Sepel (ukrán).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum