2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Tóth Apor ötödik lett az Eb-n

Rendkívül kiélezett csatákat követően az előkelő ötödik helyet érdemelte ki Tóth Apor, a Miskolci VSC judósa a múlt hétvégén, a szlovéniai Maribor városában megrendezett junior Európa-bajnokság 90 kg-os súlycsoportjában.

Kálmán Tibor és Kawaguchi Yudai tanítványa három győzelemmel, melyből a harmadik az úgynevezett „golden score”-ban született meg, az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes francia Aurelien Diesse ipponnal győzött ellene. A Miskolci VSC sportolója így a harmadik helyért küzdhetett a délutáni programban az örmény Grigor Szahakjan ellenében. A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, egyik fél sem tudott mit kezdeni a másikkal, pedig próbálkoztak becsülettel. Mivel egyetlen intés sem érkezett a mérkőzésvezetőtől, a küzdelem hosszabbításba torkollt, amelynek második percében Aport, sajnos, egyoldalra fogásért megintették, így az örményé lett az érem. Az idén súlycsoportot váltott, még csak másodéves junior miskolci versenyzőnek ezúttal be kellett érnie az edzői szerint is nagyon szép eredménynek számító ötödik hellyel.

Végeredmény, 90 kg (28 induló): 1. Aurelien Diesse (francia), 2. Mikita Matlasevszkij (ukrán), 3. Grigor Szahakjan (örmény) és Jamal Petgrave (brit), 5. Jakub Ozimek (lengyel) és Tóth Apor (Miskolci VSC), 7. Petar Cirkovic (szerb) és Vitalij Sepel (ukrán).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek