2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az EU Csalás Elleni Hivatalához fordulunk a Farkas Flórián körüli kifizetések ügyében

DK: Az EU Csalás Elleni Hivatalához fordulunk a Farkas Flórián körüli kifizetések ügyében

„Farkas Flórián közvetlen kormányzati segítséggel fizeti ki a hozzá hű embereket a roma önkormányzatban” – írta meg az Index. A Nemzetgazdasági Minisztérium a miniszterelnöki megbízottat támogató ORÖ-képviselőkkel kötött „mentori” szerződést egy, a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására létrehozott uniós program keretében.
Ez azt jelenti, hogy a felzárkóztatásra szánt EU-s pénzek nem eredeti céljukat, a roma fiatalok iskolában maradását és szakmaválasztását fogják szolgálni. Ezeket a pénzeket használja a kormány arra, hogy stabilizálja Orbán megbízottjának korrupciógyanús ügyei miatt inogó székét. Az orbáni bűnszövetkezet saját hatalmi vircsaftjaiban osztogatja hűségpénzként az EU-s pénzeket, átverve 500 millió európai adófizetőt. Ettől kezdve ez már nem csak Farkas Flórián, hanem a teljes Orbán-kormány korrupciógyanús ügye.

A Demokratikus Koalíció az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordul az ORÖ-ban történt pénzosztogatás miatt. A DK szerint nem csak a miniszterelnök vejének, és a roma önkormányzat élére tett megbízottjának, hanem magának Orbán Viktornak is el kell számolnia az OLAF előtt az EU-s pénzekkel. A DK azt a Sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amelyben a felzárkóztatásra szánt pénzek eljutnak a valóban rászoruló sokakhoz, és nem lophatják el büntetlenül a hatalom körül legyeskedő kevesek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek