2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Havas Henrik: 24 órában gyűlölöm a Ferencvárost

Koós Jánosnak az édesanyját is vinnie kellett a meccsre, hogy drukkoljon a zöldeknek
Különleges dokumentumfilmmel jelentkezik december 11-én a SportKlub. A csatorna műsorára tűzi a „Ha megőrül a város” című sorozat budapesti epizódját, amely a Ferencváros – Újpest örökrangadót és annak hátterét mutatja be.

A „Ha megőrül a város” kamerái a világ különböző pontjain örökítik meg, hogy milyen az, amikor az utcák elnéptelenednek, mindenki a stadionra figyel és a szurkolókat magával ragadja a futball és klubjuk iránti szenvedélyt. Budapesten is filmezett a stáb, természetesen a Ferencváros – Újpest rangadóról. A 16 napon keresztül forgatott sport dokumentumfilm bemutatja a zöld – lila viadalok múltját, magát a várost, valamint az idei, áprilisi meccs hátterét és érdekességeit. Emellett pedig megszólalnak mindkét tábor ismert játékosai, szurkolói is.

Havas Henrik, a SportKlub műsorvezetője például így fogalmazott: „a nap 24 órájában képes vagyok gyűlölni a Ferencvárost.” A legendás riporter még a 60-as években utálta meg a zöldeket, amikor az Újpest jégkorongosai egy román csapattal csaptak össze. „Megjelentek a román nemzeti lobogóval és nekik drukkoltak. Akadtak azért jó húzásaik is, például gázolajból kiöntötték az FTC feliratot és meggyújtották, amikor ünnepelni akartunk. Tudják mit, fizetem nekik a gázolajat, csak legyünk újra bajnokok” – mondta a tévés a műsorvezetőként közreműködő egykori Fradi kapusnak, Hajdú Attilának. Böde Dániel bevallotta, hogy náluk az édesanyja volt nagy fradista, míg a férfi rokonok a Vasasnak szorítottak, sőt a családban akadt egy Újpest fanatikus is. Stohl Andrásról is megtudhatjuk, miként lett belőle még kisgyerekként „lila”, de vall a rangadóhoz fűződő érzelmeiről Ganxsta Zolee és Bárdos András is a „Ha megőrül a város” kamerái előtt. Koós Jánosról tudható, hogy ő ellenben a Fradi nagy szurkolója, olyannyira, hogy az édesanyja is lelkesedett a lilák elleni rangadókért. „Anyám 83 éves volt és azt mondta, hogy ha mész ki vasárnap a meccsre és nem viszel magaddal, ezzel a bottal verem szét a fejed” – mesélte az énekes.

A 60 perces dokumentumfilmben mesélnek a klubok jelenlegi vezetői, játékosai, sőt még Tarlós István budapesti főpolgármester is, aki felidézte, hogy a 60-as években nem lehetett nélküle kettős rangadó, mindig ott volt a lelátókon és olyan erővel szurkolt a Ferencvárosnak, hogy hőemelkedése lett tőle.

Ha megőrül a város, Ferencváros – Újpest rangadó, december 11-én 16 és 22 órától csak a SportKlub műsorán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek