2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Áldatlan állapotok között, kevesebb pénzért dolgoznak a magyar orvosok a koronavírus-járvány közben – 100%-os fizetésemelést az egészségügyi dolgozóknak!

DK: Áldatlan állapotok között, kevesebb pénzért dolgoznak a magyar orvosok a koronavírus-járvány közben – 100%-os fizetésemelést az egészségügyi dolgozóknak!

Egy orvos beszámolója járta be a sajtót arról, hogy milyen elképesztő körülmények között kényszerülnek dolgozni a járvány alatt. Saját maguknak kényszerülnek maszkot vásárolni, amit van, hogy egy hétig is hordaniuk kell, hiszen nincs belőle elég. És mindeközben még kevesebb pénzt is tud keresni egy hónapban, hiszen a járvány miatt nem vállalhat magánpraxist, ezt azonban senki, sehogy nem téríti meg nekik. Így elmondása szerint utoljára összesen netto 183.000 forintot kapott kézhez.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy ilyen aljas, utolsó módon hagyja magára a kormány az orvosokat és használja ki őket. A Demokratikus Koalíció éppen ezért javasolta korábban húszpontos válságkezelő csomagjában azt, hogy az egészségügyben és szociális szférában dolgozók 100%-os béremelést kapjanak, hiszen elképesztően abszurd, hogy azok kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe, akik életeket mentenek nap mint nap. Az emberek élete nem játék, nem szórakozhatnak tovább az orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal sem!

Dr. László Imre
Újbuda polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek