2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: A kormány miért nem segíti a komáromi Nokia gyárbezárás károsultjait?

A komáromi Nokia gyár bezárása több mint 1800 embert hagy munka nélkül novembertől. Sajnálatos, hogy a magyar kormány 2010 óta egyszer sem igényelte az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap forrásait, annak ellenére, hogy az uniós alap a tömeges elbocsátások áldozatait hivatott segíteni. A magyar kormány évről-évre százmilliós forrásokat hagy bent az uniós büdzsében, ahelyett hogy azt a magyar munkanélküliség csökkentésére, a munkájukat elvesztettek átképzésére fordítaná.
Az 150 millió eurós alap forrásai akkor igényelhetők, ha négy hónapos időszak alatt legalább 500 főt bocsátanak el bizonyítottan a termelés áthelyezése miatt. Az uniós források eddig 20 uniós tagállamban nyújtottak komoly segítséget a globalizáció következtében a munkahelyüket elvesztőknek saját vállalkozás indításához, vagy munkahelykereséshez.

Ha a kormány valóban segíteni akarná a magyar családokat, nem hagyhatná figyelmen kívül a rendelkezésre álló uniós forrásokat. Erre nem csak most, hanem a Nokia 2011-es komáromi leépítésekor is szükség lett volna, amikor 2300 ember veszítette el biztos megélhetését.

Íme, a bizonyíték arra, amit a DK mindig hangoztat, Európával szót kell értenünk és partneri viszonyokat teremteni, mert ez a magyar emberek érdekét szolgálja.

Nyomatékosan kérjük a magyar kormányt, hogy a munkájukat elvesztetők érdekében tegyen hathatós és gyors lépéseket, az uniós források mihamarabbi lehívása érdekében.

Molnár Csaba, Niedermüller Péter
a DK EP képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek