2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Az izraeli és a palesztin nagykövetséghez vonul a Jobbik

Béketüntetést szervez a Jobbik a cionista népirtás elleni tiltakozásul. A vonulásos demonstráció július 24-én, csütörtökön 19 órakor Izrael Állam nagykövetsége előtt kezdődik, ahol Vona Gábor is felszólal, majd a Palesztin Állam közeli nagykövetségéhez vonulunk, ahol Marie Antoinette Sedin nagykövet asszony szól a szolidaritást nyilvánító béketüntetőkhöz.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli az Izrael Állam által a Gázai övezet elleni, immár több mint 500 halálos áldozattal járó légicsapásokat és szárazföldi beavatkozást, és felszólítja Izraelt, hogy hagyjon fel a célzottan a polgári lakosság ellen irányuló, brutális agresszióval. A jelenlegi, súlyos helyzetben a kiváltó okot Ban Ki-mun, az ENSZ főtitkára is világossá tette, mikor kijelentette, hogy „túl sok” palesztin polgári lakos halt meg, és felelősséget érez a palesztinokért, akiket hosszú ideje megfosztottak a szabadság és a méltóság érzésétől. A példátlan erőszak hatására a harcos anticionizmussal nehezen vádolható Európai Parlamentben is felmerült, a Jobbik EP-képviselői is szorgalmazzák az Unió és a zsidó állam közötti társulási egyezmény felfüggesztését.

A Jobbik álláspontja szerint az izraeli beavatkozás indokai elfogadhatatlanok, hiszen az ellentét hátterében éppen az Izrael által elkövetett folyamatos jogsértés áll. A nemzetközi joggal szembemenve Tel-Aviv továbbra sem hajlandó visszavonulni a számára kijelölt 1967-es határok mögé, a földjük jogtalan megszállása ellen szerény eszközökkel küzdő palesztin mozgalmak elleni akcióra hivatkozva pedig célzottan a civil lakossággal szemben alkalmaz erőszakot, aminek gyermekek százai esnek áldozatul.

Nem szemlélhetjük tovább tétlenül a Gázai övezetben folyó, népirtó háborút, ezért a Jobbik minden békeszerető embert arra buzdít, jöjjön el a július 24-én, csütörtökön 19 órára Izrael Állam nagykövetségéhez (Budapest II. ker., Majális u., tömegközlekedéssel megközelíthető a Batthyány térről vagy a Mechwart ligettől a 11-es és a 111-es busszal).

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek