2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Kormányzati lépéseket követelünk a fiatalok hazai munkahelyeit garantáló uniós milliárdokért!

Kormányzati lépéseket követelünk a fiatalok hazai munkahelyeit garantáló uniós milliárdokért!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy mielőbb tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarország hozzájusson az ifjúsági garancia program keretében járó 30 milliárd forinthoz! Elfogadhatatlan, hogy miközben másik tíz ország számára már elérhetőek a fiatalok munkanélküliségének csökkentését célzó források, addig a Fidesz-kormány tehetetlensége miatt hazánk még nem.
A kozmetikázott foglalkoztatási statisztikák ellenére sajnos Magyarországon az egyik legnagyobb probléma a munkanélküliség, és ezen belül különösen aggasztó a fiatalok helyzete, melynek tünete az elmúlt években tapasztalható nagyarányú kivándorlás. Még ha van is munkájuk, nem tudnak előre lépni és önálló egzisztenciát teremteni, ami miatt gazdasági kényszerből egyre nagyobb arányban választják a külföldi boldogulást. Ennek megállítása pedig csak biztos megélhetést nyújtó munkahelyek teremtésével lehetséges, amihez viszont Magyarországnak minden erre a célra felhasználható forrásra szüksége van. Így ha az ifjúsági garancia program keretében végre hasznos célra fordítható összeget kapunk az EU-tól, akkor éljünk is azzal!

A Jobbik szerint minden nap, amit az Orbán-kormány érdemi lépések nélkül elveszteget, újabb százak és ezrek elvándorlását jelentheti. Ezért nyomatékosan kérjük, egyezzen meg az Európai Bizottsággal, hogy Magyarország hozzájusson ezekhez a forrásokhoz! A kivándoroltaknak a foglalkoztatási statisztikákba való beleszámítása helyett pedig az energiáikat a jövőben inkább valódi megélhetést jelentő munkahelyek teremtésére és a fiatalokat érintő oktatási, lakhatási problémák megoldására fordítsák!

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…