2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A Kopaszi-gátat is „megvédte” a Fidesz – Indulhat a lakásmutyi?

Az „új Simicskaként” elhíresült Garancsi István cégei szerezték meg a Kopaszi-gátat, hogy „lakó- és irodaövezetet” alakítsanak ki Budapest egyik legértékesebbnek számító építési telkén. A közbeszerzéseken több tízmilliárd forintos pályázatokat sorra nyerő Garancsi-birodalom tehát éppen akkor tervez lakóházakat építeni, amikor a kormány áfacsökkentéssel és 10 millió forinttal támogatja az új lakások megvásárlását.
A fideszes kevesek országában nincsenek véletlenek: amíg a kormány a lakáspiac fellendítésén munkálkodik, a fideszes oligarchák az eddig megszerzett közpénzekből készülnek fel a lakástámogatások bezsebelésére. A Kopaszi-gátra tervezett lakóingatlanok ráadásul sok százmillió forint közpénzt varázsolhatnak majd Fidesz-közeli magánvagyonná azzal, hogy Garancsi zsebében landolnak. Kitűnően érzékelteti az orbáni bűnszövetkezet felépítésének változásait, hogy míg a kegyvesztetté vált Simicska Lajos a hirdetőoszlopait sem tudja megtartani, az „új Simicska” teljes gátakat kaparinthat meg.

A Demokratikus Koalíció szerint a Kopaszi-gát eladása és tervezett beépítése sem a budapestieknek, sem a XI. kerületieknek nem áll érdekükben, egyedül a fideszes kevesek húzhatnak belőle hasznot. A DK a sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amelyben a döntések nem a kevesek bankszámláit, hanem az elfelejtett sokak érdekeit szolgálják.

Kerék-Bárczy Szabolcs
Elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…