2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF

DK: A dugó már kész, most jön a dugódíj

Tarlós István tegnap bejelentette, hogy Budapest be fogja vezetni a dugódíjat. A főpolgármester szerint bizonyára egy új adó nem elég, ezért rögtön egy kétlépcsős rendszerről beszélt, amiben Budapestért és a belvárosért is külön kellene fizetni.
Tarlós István nem vádolható azzal, hogy ne készítette volna elő a dugódíj bevezetését. A főváros autóval járhatatlanná vált azok után, hogy a főpolgármester egyszerre indította el az úthálózat legfontosabb szakaszainak felbontását. Budapest jelenlegi állapotában nem hogy egy olimpiával, még egy hétfővel sem tud elbánni a rengeteg útlezárás miatt. A közlekedési dugóval terhelt terület most jóval nagyobb, mint bármikor az elmúlt években, így most különösen nagyra rajzolható a duplán fizetős szakasz. Elegendő parkoló ugyan nincs, hogy az autósok még a külvárosban le tudják tenni az autójukat, de a lényeg persze nem is a belváros tehermentesítése, hanem a pénzbehajtás.

A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István pénzbehajtásra készül a fővárosban, hiszen nincs elegendő parkoló a dugódíjat elkerülni kívánó autósoknak. A DK szerint Tarlós István szánt szándékkal akkorra időzítette a dugódíj bevezetését, amikor a szétvert fővárosi utak miatt bekövetkezett közlekedési dugók következtében azt kimondottan nagy területen lehet beszedni a budapesti autósoktól.

Gy. Németh Erzsébet
a Fővárosi Közgyűlés tagja
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek